Snap er de ballen van

Het leven in Kiwiland is goed. Gisteren zat ik in het park in de warme zon een boek te lezen, terwijl het herfst is. Woensdag was het daarentegen koud en regenachtig, maar vond er een typisch Nieuw-Zeelands groots event plaats in het lokale Eden Park.


(Kattenkwaad op kantoor, we mogen absoluut niet aan de servers zitten)

Nou is dat geen park zoals de naam suggereert, maar een stadion. Voor rugby om precies te zijn. Het is algemeen bekend dat Nieuw-Zeelanders van deze sport houden, wat goed uitkomt aangezien de beruchte All Blacks hiervandaan komen. Mijn Duitse collega en ik hoorden van een toernooi met de Britse en Ierse Lions wat in juni en juli dit jaar plaatsvindt.


(De Skytower is blauw omdat de Blues die avond speelden)

Uiteraard meteen opgezocht op de lokale ticketmaster maar we kwamen er al snel achter dat je voor de All Blacks makkelijk 250 euro neerlegt. We besloten niet op te geven en kwamen er achter dat de Aucklandse Blues ook tegen de Lions zouden spelen. En de kaartjes kostten aanzienlijk minder!


(Echt Nieuw-Zeelands bier)

Afgelopen woensdag was het dus zo ver, voorbereid met onze mutsen en handschoenen gingen we op aanraden van een Kiwi collega onderweg naar het stadion een goede maaltijd scoren. Echte ‘Kiwi roast’ (geen kiwivogeltjes zijn in het proces gewond geraakt) stond op het menu, ik zou zeggen jullie moeten het eens proberen, maar dat gaat uiteraard niet zo makkelijk. Mocht iemand eens inspiratie en insider informatie nodig hebben over Nieuw-Zeeland, jullie weten me te vinden!


(Dit waren de kleine porties…)

Met plekken haast op het veld waren we er klaar voor. Ik wist zo ongeveer 5 regels van het rugby, mijn collega nog minder. Na de beroemde haka gezien te hebben, uitgevoerd door de Blues, begon de wedstrijd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste helft geen idee had wat er gebeurde elke keer. Het is toch iets makkelijker te begrijpen op tv. Maar niet gehinderd door het onbegrip juichten mijn collega en ik enthusiast mee.


(Uitvoeren van de haka)

De tweede helft snapte ik er iets meer van en werd het enthousiasme nog groter. Na een super spannende wedstrijd (vooraf werd gezegd dat de Blues erg slecht zijn) wonnen de Blues tegen alle verwachtingen in. De sfeer en de wedstrijd waren geweldig. Mijn collega en ik snapten er het merendeel de ballen van, maar wat waren we blij dat we kaartjes gekocht hadden. Zeker een must als je in Kiwiland woont.


En als de All Blacks spelen gaan we zeker naar het havengebied waar ze de wedstrijd gratis op een groot scherm zullen projecteren. Ik heb er nu al zin in!

Advertenties

4 gedachtes over “Snap er de ballen van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s