Inn Oostenrijk

Een voordeel van in het buitenland gewoond te hebben, is vrienden over de hele wereld te hebben. Het zou uiteraard ook als nadelig gezien kunnen worden, want de meeste vrienden zal ik de komende tijd niet zien. Maar! Door vrienden verspreid over de wereld te hebben, is er altijd de kans om een keer die kant op te gaan en zo een nieuwe plek te verkennen.

Golden roof Innsbruck

Een paar maanden terug kreeg ik een berichtje van een vriend, of ik misschien in november tijd zou hebben om langs te komen aangezien hij als universiteitsuitwisseling dan in Innsbruck, Oostenrijk zou zitten. Dat liet ik me natuurlijk geen tweede keer vragen, en na een tijdje gezocht te hebben had ik goedkope vliegtickets gevonden. Perfect!

View on Innsbruck from the mountains

Afgelopen weekend ben ik dus naar Oostenrijk gevlogen en heb ik de bergen en huizen van Innsbruck bewonderd. De eerste dag heb ik meteen een hike gedaan in de bergen, waardoor ik me even terug waande in Nieuw-Zeeland. Nou geef ik meteen toe, heel eerlijk gezegd zit de natuur van Down Under nog te goed in mijn geheugen en was ik daardoor niet erg onder de indruk van de natuur in Innsbruck. Maar dat bedierf de pret gelukkig niet.

Square in Innsbruck

Ook de stad zelf was interessant. Erg klein maar kleurig, het deed me denken aan Stockholm op een positieve manier. Het beroemde gouden dak viel haast te zien vanaf het appartement van die vriend, qua locatie had ik dus niet beter kunnen zitten. Ook heb ik een bezoek gebracht aan lekkere eetgelegenheden, meerdere Oostenrijkse biertjes geproefd, en zelfs de huisgenoten van die vriend overtuigd om met z’n allen naar een karaoke bar te gaan. Erg gezellig was het allemaal zeker!

Tram in Innsbruck

Om nou te moeten beoordelen of Innsbruck als mooie natuur bestemming me altijd bij zal blijven, kan ik nu nog niet zeggen. Het is een geweldige locatie midden in de bergen met kleurige huizen, maar Nieuw-Zeeland heeft nog teveel een stempel achtergelaten.

Innsbruck houses

Was het leuk om naar Innsbruck te gaan? Jazeker! Behalve weer bij te kunnen praten, heb ik nu mijn netwerk van vrienden verspreid over de wereld uitgebreid met hele leuke mensen. Van Ljubljana naar Rome en zelfs Moskou. Ik zal die nieuwe vrienden dan wel de komende tijd niet zien, maar ik weet dat ik altijd welkom ben en daardoor dan weer een nieuwe plek kan ontdekken.

Golden roof

Oh en mijn volgende bestemming is ook niet al te ver weg, voor mijn studie moet ik verplicht naar Tanger, Marokko.

Advertenties

3 gedachtes over “Inn Oostenrijk

  1. Als de schoonheid van de natuur bijna hetzelfde is, dan is Innsbruck wel een stukje dichterbij en goedkoper. En ze hebber er beter bier en schnitzels. En een Tiroler avond met de Holzhackerbuben. En Mozartkugel. Laat Nieuw Zeeland voor mij maar zitten, ik ga naar Innsbruck!
    Nb ben je nu toch vergeten naar de Bahnhof te gaan? 😉

    Like

  2. Je hebt veel beleefd en geleefd dit jaar maar vergeet je Hollandse afkomst niet . Dankzij hen kon je dit alles beleven en zal je in de toekomst nog moeten op terugvallen . Met interesse je reisbeschrijvingen gevolgd en eea zat goed in elkaar , ik ben benieuwd wat 2018 op dit vlak zal brengen ! Succes …opaoma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s