Studiereis naar Marokko

Begin december moest ik voor mijn studie op reis. Bestemming? Marokko! Voor 11 dagen bevond ik me in Tanger, wat eigenlijk volgens de meesten niet echt Marokko is.

Happy penguin

Tanger is namelijk een mix van modern en oud. Met aan de ene kant een hightech haven en grote winkelcentra, en aan de andere kant de kleine straatjes van de medina en markthallen.

The medina from a viewing point

Om heel eerlijk te zijn, trok het land me niet zo als vakantiebestemming en ben ik nu tegen deze tijd ook niet veel positiever gaan denken. Door een paar vervelende ervaringen in Kuala Lumpur heb ik het niet zo op als overduidelijke vrouwelijke toerist (met mijn blonde haar en blauwe ogen) naar landen te gaan waar vrouwen toch nog als ‘minder’ beschouwd worden.

View from the hostel

Om een voorbeeld te geven: bij een bakkerijtje waar ze heerlijke shoarma hadden, wilde de man achter de balie me absoluut niet aankijken of tegen me praten.

Purple stairs

Het is allemaal natuurlijk niet alleen negatief want de Marokkaanse studenten die we daar ontmoetten, waren ontzettend enthousiast om ons rond te leiden en wilden graag met ons praten. Ook werden een paar andere blonde medestudenten en ik een keer lastig gevallen op een plein, maar omdat iedereen ons sowieso al in de gaten hield kwamen er meteen een paar gasten op ons af gerend om de junkie bij ons weg te halen.

More hidden gems

Het doel van de reis was testen of het product dat we in Nederland bedacht hadden voor Tanger ook werkelijkheid kan worden, en wat voor aanpassingen er nodig waren in dat geval. Wij hadden een fotografie toer bedacht inclusief tips om mooie(re) foto’s te maken wat gelukkig een groot succes was!

Carpets

En trouwens, nog een goed voornemen dit jaar: Vaker mijn blogs bijwerken! Ik zal binnenkort ook een blog plaatsen over de excursie naar Chefchaoun aangezien dat een goede gelegenheid was om ook mooie foto’s te maken. Tot snel!

2 gedachtes over “Studiereis naar Marokko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s